HomeFractieMartijn van Genderen

Martijn van Genderen

Commissielid

Martijn van Genderen
Martijn van Genderen Commissielid martijnvangenderen@sgpvijfheerenlanden.nl

Portefeuilles
Ruimte, verkeer en economie

    Mijn naam is Martijn van Genderen en ik ben 30 jaar jong. De afgelopen 3 jaar heb ik als raadslid actief geweest in de politiek. Ik woon heel mijn leven al in Leerdam, getrouwd met Gerdien en vader van een mooie dochter met nog een kleine op komst. In het dagelijks leven ben ik bezig met het afronden van de Master Theologie & Religiewetenschappen (predikantsopleiding) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast ben ik actief in de ICT.


    Zelf heb ik al van jongs af aan interesse in de politiek. In begin was dit met name door het bijhouden van het nieuws en het kijken van debatten via internet (zoals de algemene beschouwingen). Toen ik 18 werd ben ik lid geworden van de SGP en heb ik een aantal jaren mee mogen draaien in de steunfractie. Mijn keuze voor de SGP was gemakkelijk. In de eerste plaats is zij een christelijke partij en ten tweede een partij die zich aan de rechtse/conservatieve kant van het politieke spectrum bevindt. Beide aspecten zijn voor mij belangrijk en naar mijn inzicht ook aan elkaar verbonden. De Bijbel spreekt niet alleen op vele plaatsen over het omzien naar de naaste bijvoorbeeld in de wet van Mozes en in de profeten of nog wel het meest in het voorbeeld wat Christus ons geeft. Maar ook over eigen verantwoordelijkheid van mensen. Zo spreekt de apostel Paulus over het simpele feit dat iemand die niet werkt ook niet moet verwachten dat hij brood zal eten.


    In de nieuwe gemeente hoop ik mij net als in Leerdam in te zetten voor goed onderwijs, goede jeugdzorg en goede sociale voorzieningen. Er gaat veel goed maar het kan nog altijd beter. Aan de ene kant zal veel hetzelfde blijven aan de andere kant betekent de provinciekeuze wel dat we ons zullen moeten aansluiten bij een nieuwe organisatie voor jeugdzorg. Belangrijk is dat onze inwoners daar geen schade van zullen ondervinden. Maar ook zaken die nu goed lopen zoals het diaconaal platform moeten in stand blijven en ook een opschaling krijgen in VHL verband.