4 april 2024

Amendement extra krediet Eben Haëzerschool Leerbroek aangenomen

In de raadsvergadering van 8 februari j.l. is door de gemeenteraad het besluit genomen om een extra krediet voor de Eben Haezerschool van Leerbroek te verstrekken om de bouw te kunnen laten starten. De SGP heeft in die vergadering mede met het CDA ook een amendement ingediend voor budget voor de buitenruimte dat ook raadsbreed is aangenomen. Hieronder vindt u onze bijdrage en het aangenomen amendement.

Voorzitter,

Zoals in de commissie door een van mijn collega’s al gezegd had de school er al kunnen staan en de leerlingen al in de prachtige nieuwe school onderwijs kunnen krijgen. Helaas hebben diverse vertragingsacties dit verhinderd. Nu gaat het eindelijk gebeuren en kunnen de schoppen de grond in. Daar zijn we ontzettend blij mee. Onze woordvoerder in de commissie heeft het volgende gezegd en daar ga ik niets vanaf doen, dat was een helder verhaal:

“Dit is een gedegen en zorgvuldig samengesteld voorstel waarvoor onze dank voor de mensen die daaraan hebben gewerkt. Professioneel om een onafhankelijke kostendeskundige te laten reviewen.”

Mooi dat de aannemer is meebewogen in het delen van de kosten. En ontzettend fijn dat ook het bestuur van de school bijdraagt aan het geheel. Dit schetst ons gezamenlijk belang: een goed gebouw voor onderwijs.

Wel hadden we in de commissie een vraag en die betrof de buitenruimte,: waarom het inrichten van het buitenterrein niet is meegenomen in de indexeringen van de inflaties. We willen niet dat we straks als het zover is weer een raadsvoorstel krijgen over de buitenruimte. Om die indexeringen te repareren wordt/ is een amendement ingediend die we dan ook van harte mee hebben ingediend en we hopen dat de hele raad deze zal steunen zodat we een unaniem besluit krijgen. De SGP is van mening dat het aanvullend uitvoeringskrediet van 745.000,= beschikbaar moet komen en tegelijk het krediet voor de buitenruimte. Compleet verhaal dus.

Ook zijn in de commissie aanvullende opmerkingen gemaakt wat we van deze complete casus kunnen leren voor de toekomst. Moeten we nog scherper zijn in het voortraject? Dat een bouw zo lang tegengehouden kan worden is frustrerend voor veel partijen maar zeker voor de school en de kinderen zelf, los van de financiële gevolgen die we vanavond behandelen.

Voorzitter, graag snel akkoord gaan met dit voorstel zodat er snel gebouwd kan worden, gebouw en buitenruimte.

Dank.

Evert Geluk

 

 

Amandement 2