19 oktober 2018

Duurzaamheid voor SGP Vijfheerenlanden belangrijk!


Duurzaamheid - SGP Vijfheerenlanden

Duurzaamheid was een belangrijk thema tijdens het werkbezoek van SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer en de landelijke jongerenafdeling aan Leerdam. Vrijdagmorgen 19 oktober werden ‘onze’ landelijke vertegenwoordigers door de SGP-Vijfheerenlanden en leerkracht Eelco Mourik hartelijk welkom geheten op de Calvijnschool in Leerdam.

Na aankomst was de eerste actie het samen met de leerlingen planten van een heester bij gemaal De Meent in wijk Noord. Dit als ‘nabrander’ van de Dag van de Duurzaamheid.

Daarna gingen de leerlingen van groep 7/8 in wijk Noord vuil ‘prikken’. Vermeldenswaard is dat de leerlingen van  groep 7/8 dit iedere maand 1x doen!  Na afloop van de ‘vuilophaalactie’ kregen de leerlingen een mandarijntje (SGP-partijkleur ‘oranje’) en een heerlijk stuk taart met het campagnemotto ‘Bereik je bestemming’. Want op 21 november a.s. zijn er gemeentelijke (herindelings)verkiezingen voor de inwoners van Leerdam, Vianen en Zederik.

De gemeente Leerdam stelde belangeloos de heester, alle materialen voor de prikactie en personeel beschikbaar voor onze duurzaamheidsactie. Hulde!

Na afloop werd nog met Stoffer c.s. doorgesproken over onderwerpen die voor de lokale politiek belangrijk zijn. Onze landbouwbelangen en de verkeersknelpunten in onze streek door sluipverkeer van de hoofdwegen A2, A15 en A27 waren gesprekspunten. Om dit concreet te maken werd nog een uitstapje gemaakt en ‘genavigeerd’ naar de Tolstraat in Meerkerk. Daar werden de gevolgen hiervan concreet zichtbaar. Als we deze problemen niet samen oplossen bereikt Vijfheerenlanden niet z’n bestemming!

Al met al een nuttige, leerzame en ook leuke ontmoeting. Niet in het minst door de spontane inzet en verbale bijdrage van de leerlingen zelf. Naast dank aan de landelijke SGP en gemeente Leerdam past ook een groot compliment aan de Calvijnschool. Daarom werd leerkracht Eelco Mourik nog in het zonnetje gezet met een pakket streekproducten.

Bijgaande foto-impressie geeft een goed beeld van de activiteiten van vrijdagmorgen 19 oktober.