25 januari 2023

Waarom in de politiek, Kees Vermaat vertelt over zijn drive!

Ik ben Kees Vermaat, 31 jaar en raadslid namens de SGP in Vijfheerenlanden. Geboren in Leerbroek, waar ik nog steeds met heel veel plezier woon. Ik ben de jongste van negen en van boeren komaf. Na zes jaar VWO, heb ik mijn bachelor Wiskunde & Toepassingen behaald aan de Universiteit van Utrecht en daarmee ook mijn tweedegraads bevoegdheid als wiskunde docent. Inmiddels werk ik alweer acht jaar met veel plezier op GSG Guido in Amersfoort. Langzaam groei je van de onderbouw door naar de bovenbouw en daarom start ik in het schooljaar 2022/2023 met mijn master Wiskunde aan de Hogeschool Utrecht om mijn eerstegraads bevoegdheid te halen.

Politieke ontwikkelingen heb ik altijd op de voet gevolgd. Daar heb ik al heel wat nachtelijke uurtjes voor opgegeven. Zoals het volgen van spannende debatten in Den Haag of het volgen van verkiezingsuitslagen in Nederland en Amerika. Tot voor de verkiezingen van 19 maart 2014 was ik nog niet politiek actief geweest, wat je misschien wel zou verwachten. Maar daar is verandering in gekomen toen het bestuur van SGP Zederik mij destijds op de derde plek van de kandidatenlijst had gezet. Wat uiteindelijk een verkiesbare plek bleek te zijn, door dat we van twee naar drie zetels zijn gegaan.

Ik ben blij en dankbaar dat ik nu opnieuw raadslid mag zijn voor de SGP in de Vijfheerenlanden. De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, kan ik zo inzetten voor onze inwoners én collega raadsleden. Om zo in afhankelijkheid van God de totale gemeenschap te mogen dienen. Door te zoeken naar het goede voor al haar inwoners, zowel jong als oud.

In de afgelopen acht jaar heb ik mij ingezet op de beleidsterreinen: Ruimtelijke ordening en milieu; Openbare ruimte; Verkeer en Vervoer; Afvalbeleid, Duurzaamheid én Landbouwbeleid. De mooie kant van deze beleidsterreinen is dat je met concrete plannen bezig bent, die de leefomgeving van de inwoners direct raakt. Daarom vind ik het ook belangrijk dat er goed wordt geluisterd naar de inwoners en samen met hen gezocht wordt naar een oplossing. De toekomst van onze agrarische sector is een belangrijk thema voor de SGP én zal dat ook blijven! In de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden zal ik, namens SGP Vijfheerenlanden, daarvoor zorgen!

Na de provinciale verkiezingen van 2019 ben ik ook betrokken geraakt bij het werk van de provincie, door mijn plek in de schaduwfractie van SGP Utrecht. Hierdoor kan ik de twee ‘werelden’ van de lokale en provinciale politiek met elkaar verbinden. Ook na de verkiezingen van D.V. maart 2023, hoop ik hiermee door te gaan.Kees Vermaat

Kortom, ik wil me, vanuit verschillende rollen, inzetten voor een gemeente waar jong en oud zich thuis, veilig en gehoord voelt!